background
   
 
    Band Csabi Lorant Feri Topi Greg   Képgaléria  
 
 

Amikor Mester Csaba dalszerző, gitáros, énekes 2009 tavaszán felkérést kapott Vörös Istvántól, hogy játsszon a koncertje előtt, megkérte régi barátját és zenésztársát, Kégl Lórántot, hogy segítse ki némi zongora- és harmonikakísérettel. Már majdnem elmentek ketten, amikor Lórántnak eszébe jutott, hogy hívják el Sziklay-Pap Ferencet, aki Lóránt számos régi formációjában basszusgitározott. Így már trióvá bővült a produkció, lehetővé téve bonyolultabb hangszeres megoldásokat és három szólamú vokálokat.
Az előzenekari produkció jól sikerült, ezáltal fenntartva a lelkesedést, és – miután Csaba és Lóránt a Bring alakulatban is együtt játszott, ahol több baráti, zenésztársi kapcsolat is kialakult – a trió hamar kibővült a banda amerikai ütősével, Greg Zeiglerrel, akinek némileg eltérő szemlélete megalapozta a zenekar egyedi soundját.
Miután 4 ember már mindenképpen „együttes”, nevet is kellett találni, melyet végül a U2-koncertről hazafelé, a Zágrábból kivezető kihalt éjjeli sugárút zöld lámpái ihlettek...
Azóta születtek új szerzemények, átformálódtak régiek, és némi gitáros keresgélés után (Dušan Šević, Korom Attila), Töpi csatlakozott a zenekarhoz. Greget 2012-ben Katona Gábor váltotta a doboknál, ezzel alakult ki a jelenlegi felállás (időnként vendégekkel, közreműködőkkel kiegészülve), mely igyekszik egyelőre klubszinten megvetni a lábát a honi alagsori szcénában, és jobb fajta fesztiválok említésre méltó résztvevője lenni.